Nieuws

Breugel schilderij

Persbericht CONCERTO GROSSO – muziek en beeldende kunst in het Rijksmuseum Twenthe

In de Gobelinzaal van het Rijksmuseum Twenthe vindt een uniek evenement plaats waarbij nieuwe muziek en beeldende kunst elkaar aanvullen en uitdagen.

Accordeon ensemble Alphen Opus 2 en het Noord-Hollands Blazers Ensemble voeren samen de nieuwe compositie ‘Carnaval’ van de Amerikaanse componist John Franceschina uit. De componist liet zich bij het schrijven van dit bijzondere werk inspireren door het schilderij ‘The Fight between Carnaval and Lent’ van Pieter Brueghel. Het orkest staat onder leiding van Lex Bak en tijdens de uitvoering zal beeldend kunstenaar Hans Barten abstracte schilderijen creëren. Voorafgaand aan deze uitvoering zullen de dirigent en de beeldend kunstenaar uitleg geven over de muziek en over de wisselwerking tussen muziek en beeldende kunst.

Voorafgaand aan de gezamenlijke uitvoering van ‘Carnaval’ zullen Alphen Opus 2 en het Noord- Hollands Blazers Ensemble korte zelfstandige optredens verzorgen, waarin de verschillende klankkleuren van de ensembles los van elkaar te horen zijn.

Datum: Zondag 29 mei – 14:30 uur
Locatie: Rijksmuseum Twenthe – Gobelinzaal
Lasondersingel 129-131
7514 BP Enschede, Nederland.


Entree concert: € 10,00
Bezoekers van het concert hebben gratis entree tot het museum. Bent u in het bezit van een museumjaarkaart neemt u die dan alstublieft mee.

Kaarten verkrijgbaar in het Rijksmuseum Twenthe op de dag van het concert.
Reserveren kan per e-mail via concertogrosso2016@gmail.com

Nadere informatie:
Accordeonensemble Alphen Opus 2: www.alphenopus2.nl
Noord Hollands Blazers Ensemble: www.nhbe.nl
Beeldend kunstenaar Hans Barten: www.hansbartenArt.nl

Copyright Alphen Opus 2
2014