Nieuws

Breugel schilderij

Persbericht CONCERTO GROSSO – muziek en beeldende kunst in het Stedelijk Museum

In de Tuinzaal van het Centraal Museum Utrecht vindt een uniek evenement plaats waarbij nieuwe muziek en beeldende kunst elkaar aanvullen en uitdagen.

Accordeon ensemble Alphen Opus 2 en het Noord-Hollands Blazers Ensemble voeren samen de nieuwe compositie ‘Carnaval’ van de Amerikaanse componist John Franceschina uit. De componist liet zich bij het schrijven van dit bijzondere werk inspireren door het schilderij ‘The Fight between Carnaval and Lent’ van Pieter Brueghel. Het orkest staat onder leiding van Lex Bak en tijdens de uitvoering zal beeldend kunstenaar Hans Barten abstracte schilderijen creëren. Voorafgaand aan deze uitvoering zullen de dirigent en de beeldend kunstenaar uitleg geven over de muziek en over de wisselwerking tussen muziek en beeldende kunst.

Ook het publiek mag zich op het doek uiten! Voorafgaand aan het concert krijgen de bezoekers de gelegenheid zelf iets op een doek te schilderen dat door de kunstenaar bij de entree van de Tuinzaal is neergezet.

Voorafgaand aan de gezamenlijke uitvoering van ‘Carnaval’ zullen Alphen Opus 2 en het Noord-Hollands Blazers Ensemble korte zelfstandige optredens verzorgen, waarin de verschillende klankkleuren van de ensembles los van elkaar te horen zijn.

Copyright Alphen Opus 2
2014