Nieuws

PERSBERICHT – CONCERTO GROSSO – muziek en beeldende kunst in Son en Breugel

Op zondag 14 februari a.s. vindt er om 15.30 uur in Sint Genevovakerk in Son en Breugel een uniek evenement plaats waarbij nieuwe muziek en beeldende kunst elkaar aanvullen en uitdagen.
Accordeonensemble Alphen Opus 2 voert samen met het Noord Hollands Blazers ensemble een nieuwe compositie uit van de Amerikaanse componist John Franceschina genaamd CARNAVAL. De componist liet zich bij het schrijven van dit bijzondere werk inspireren door het schilderij ‘The Fight between Carnaval and Lent’ van Pieter Brueghel. Tijdens de wereldpremière, pilule die in aanwezigheid van de componist in Oostzaan plaatsvindt onder leiding van Lex Bak, zal beeldend kunstenaar Hans Barten abstracte schilderijen creëren. Ook het publiek mag zich op het doek uiten! Voorafgaand aan het concert krijgen de bezoekers de gelegenheid zelf iets op een doek te schilderen dat door de kunstenaar bij de entree van de kerk is neergezet. Het schilderij dat door het publiek gemaakt is, cure maakt deel uit van zijn performance.
Daarnaast zullen het Accordeonensemble Alphen Opus, dat onder leiding staat van Hans Barten die tevens als artistiek leider aan het gezelschap is verbonden, en het Noord Hollands Blazers Ensemble onder leiding van Lex Bak korte zelfstandige optredens verzorgen. Het zijn zeer gevarieerde optredens waarbij zowel hedendaagse muziek als ook o.a. de hartstochtelijke en sensuele muziek van Astor Piazzolla ten gehore wordt gebracht.
Zowel voor muziekliefhebbers als liefhebbers van beeldend kunst een onvergelijkelijk en weergaloos evenement!
Entree gratis – er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd

DSC_0250

Copyright Alphen Opus 2
2014