Dirigent Sergé Latychev

Sergé Latychev (Moskou 1957) studeerde van 1967 tot 1972 accordeon en trompet aan de muziekschool en aansluitend vier jaar aan het conservatorium van Moskou. Vervolgens studeerde hij aan het Schnittke instituut klassiek accordeon en orkestdirectie. Daarna volgde hij een studie orkest- en koordirectie aan de beroemde Gnessin Muziekacademie.

Hij rondde zijn muziekstudie af in 1982. Hierna werd hij aangesteld als concertmeester bij deze academie, alwaar hij heeft samengewerkt met bekende Russische zangpedagogen en koordirigenten. De periode in zijn geboorteland sloot hij af als docent aan het Staats Instituut voor Cultuur in Moskou en dirigent van het Orenburgs Staats Kozakkenkoor Moskou.

Sinds 1990 is Sergé woonachtig in Nederland en dirigeert hij naast Accordeonensemble Opus 2 een tweetal koren: Bjerjozka en Byzantijns koor Indrik. Met zijn grote kennis van de Russische muziek is hij belangrijk als initiator en vraagbaak voor velen en vaak gevraagd als gastdirigent. Met veel vakmanschap, enthousiasme, aandacht voor klankvorming en muzikaliteit leidt hij de repetities en uitvoeringen.

Lees meer over Sergé Latychev via Linkedin.

Copyright Alphen Opus 2
2014