Toward Freedom

Toward Freedom is gebaseerd op het freedom convoy in Canada in februari 2022. Deze compositie heeft de vorm van een mix tussen een symfonisch gedicht in meerdere strofes en een variatievorm eindigend met een fuga, die verbeeldt hoe de twee betrokken partijen – de overheid vs. het volk – heen en weer op elkaar reageren.

De hartverwarmende verbroedering die het Vrijheidskonvooi teweeg heeft gebracht, heeft de componist ertoe gebracht om de beroemde melodie van Beethoven op Schillers Ode an die Freude / Alle Menschen werden Brüder (Ode aan de vreugde / All Men will Become Brothers) in het stuk te verwerken. Daarnaast heeft hij elementen uit het Canadese volkslied O Canada gebruikt. Verder verschijnt halverwege de compositie een motief dat afkomstig is uit een eerdere compositie, genaamd Vita Aeterna Variations en symbool staat voor positief karma. Het blijkt triomfantelijk in de laatste beweging en het stuk sluit ermee.

Tot slot wil de componist uitdrukken dat de verbroedering die de burgers van Canada hebben getoond een voorbeeld is voor de rest van de wereld dat hier de oplossing ligt om de plannen die de globalisten en hun World Economic Forum met de mensheid hebben te stoppen. Daarom is het Canadese volkslied omgevormd tot een volkslied, op tekst van Franz K. Custos.


De compositie bestaat uit twaalf delen (strofen) die zonder pauzes in elkaar overvloeien.

Copyright Alphen Opus 2
2014